Ota yhteyttä

Varaa aikasi kotikäynnille Puhelin: 040 171 8861 info@hymyoy.fi Y-tunnus: 2518586-5

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

Suun terveyspalvelut HYMY Oy | Ikääntyneen omaisille ”Omaistenpäivä”?
Varaa aikasi kotikäynnille 040 1718861. Suun terveyspalvelut HYMY Oy:n suuhygienistit tekevät koti- ja laitoskäyntejä. Tarvittaessa konsultoimme yhteistyöhammaslääkäri ja hammasteknikkoa.
hammaslääkäri, hammaslääkärit, hammaslääkäreitä, hammas, hampaat, suu, suun hyvinvointi, hyvinvointi, terveys, terveyspalvelut, hammashoito, suuhygienisti, hammashoitaja, vanhus, proteesit, karies, reikiintyminen, sylki, hammaskivi, puhdistus, kotikäynti, laitoskäynti, hoivakoti, fluoraus, ennaltaehkäisevä, yleisterveys, hoitotasapaino, suuhygienia, tarkastus, hampaiden tarkistus kotona, hammashoito kotona, hammashoito asiakkaan luona hoivakodissa
11249
post-template-default,single,single-post,postid-11249,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_470,blog_installed,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
helmi 05 2020

Ikääntyneen omaisille ”Omaistenpäivä”?

Omaistenpäivä olisi hyvä julistaa liputuspäiväksi. Keski-ikäiset tyttäret ja pojat huolehtivat ikääntyneen äidin ja isän asioita. Oma elämä on elettävänä, huolehdittava arjenhaasteet, työssäkäynnit, omien lasten kanssa pidettävä yhteyttä ja olemaan läsnä mahdollisten lastenlapsien kanssa. Ja samaan hengenvetoon oltava läsnä muistinsa menettäneen vanhemman arjessa, autettava kaupassa käynnissä ja oltava läsnä lääkärin vastaanotolla. Kukaan ei osaa kuvitella tilannetta etukäteen ennen kuin se on yht’äkkiä omissa käsissä. Samalla kun olet fyysisesti kiinni kahden kodin loukussa siivoamisen, ruuanlaiton ja pihatöiden parissa; työstät henkisesti sitä seikkaa, että nyt vuorostaan sinä olet se kehen luotetaan ja joka auttaa talvijalkineet jalkaan.

 

Omassa kodissa tunnet olevasi väärässä paikassa sillä yksinäinen vanhuksesi kaipaa seuraasi muualla. Ollessasi vanhempasi luona tiedät, että työnantaja laskee tunteja jotka puuttuvat kellokortistasi. Voi miten oman elämän saisi järjestettyä yksinkertaisemmaksi ja voisit itsekin hengähtää levollisena!

 

Lippuja ei ole vielä nostettu salkoon omaisten kunniaksi mutta ainakin voimme kaikki vilkaista peiliin ja sanoa, että Hyvä Marja, taas oli hyvä päivä! Tai Hyvä Esko, taas oli hyvä päivä! You know!

 

Terhi Joela

Kuva Pixapay

Share Post
Tags: