Ota yhteyttä

Varaa aikasi kotikäynnille Puhelin: 040 171 8861 info@hymyoy.fi Y-tunnus: 2518586-5

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

Suun terveyspalvelut HYMY Oy | MILLOIN HAKEUTUA SUUNHOIDON AMMATTILAISELLE?
Varaa aikasi kotikäynnille 040 1718861. Suun terveyspalvelut HYMY Oy:n suuhygienistit tekevät koti- ja laitoskäyntejä. Tarvittaessa konsultoimme yhteistyöhammaslääkäri ja hammasteknikkoa.
hammaslääkäri, hammaslääkärit, hammaslääkäreitä, hammas, hampaat, suu, suun hyvinvointi, hyvinvointi, terveys, terveyspalvelut, hammashoito, suuhygienisti, hammashoitaja, vanhus, proteesit, karies, reikiintyminen, sylki, hammaskivi, puhdistus, kotikäynti, laitoskäynti, hoivakoti, fluoraus, ennaltaehkäisevä, yleisterveys, hoitotasapaino, suuhygienia, tarkastus, hampaiden tarkistus kotona, hammashoito kotona, hammashoito asiakkaan luona hoivakodissa
11199
post-template-default,single,single-post,postid-11199,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_470,blog_installed,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
heinä 17 2020

MILLOIN HAKEUTUA SUUNHOIDON AMMATTILAISELLE?

MILLOIN HAKEUTUA SUUNHOIDON AMMATTILAISELLE?

 

Suun terveydenhuollon ammattilaisella kannattaa käydä säännöllisesti. Tehokkainta ja edullisinta on säilyttää hoitosuhde, joka on alkanut ja ellei sellaista ole, kannattaa hankkia ns.oma hammaslääkäri tai oma suuhygienisti. Ammattilainen osaa arvioida hoitovälin, jotkut voivat käydä jopa kolmen vuoden välein hammashoidossa, osa käy kolmen kuukauden välein. Joidenkin kohdalla puhdistus kerran kuukaudessa on tarpeellinen ja ainakin miellyttävä.

 

Suun terveyden ammattilaiselle on toki hakeuduttava mikäli hammas lohkeaa, on kipua ja ehdottoman pikaisesti jos on turvotusta. Ienverenvuoto usein saadaan taltutettua tehostetulla suuhygienialla, jos vuoto jatkuu siitä huolimatta, että hampaat harjataan kaksi kertaa päivässä huolellisesti ja myös hammasvälit puhdistetaan päivittäin, on syytä hakeutua ammattilaisen tarkastettavaksi. Ienverenvuodon taustalla on usein hammaskivi, joka poistetaan suun terveyden ammattilaisen toimesta.

 

Mikäli suussa on limakalvomuutoksia, voidaan niitä seurata kaksi viikkoa. Mikäli kahdessa viikossa muutos ei ole hävinnyt on syytä mennä näyttämään limakalvomuutosta terveydenhuollon ammattilaiselle. Mikäli limakalvomuutos on sellainen, että syömisessä on hankaluutta, on syytä käydä melko akuutisti ammattilaisen luona. Limakalvo rikkoutuu herkästi varsinkin jos suu on kuiva. Limakalvolla saattaa olla palovamma tai afta, joka voi olla hyvinkin kipeä, paraneminen voi kestää jopa kaksi viikkoa. Joskus toistuvat limakalvomuutokset voivat olla merkkejä esimerkiksi suoliston ongelmista. Monipuolinen ravinto auttaa jossain määrin välttämään limakalvomuutoksia.

 

Huolellinen hampaiden puhdistus kaksi kertaa päivässä vähentää ammattilaisella käyntejä. Mikäli puhdistus ei onnistu itseltään tai esimerkiksi avustajan tekemänä kannattaa teettää säännöllisesti ammattimainen suun ja hampaiden puhdistus. Puhdas suu vähentää yleisterveyden ongelmia ja antaa mielekkyyttä syömiseen ja elämiseen, sehän on jokaisen oikeus!

 

Kuva: Pixabay

Share Post
Tags: