Ota yhteyttä

Varaa aikasi kotikäynnille Puhelin: 040 171 8861 info@hymyoy.fi Y-tunnus: 2518586-5

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

Suun terveyspalvelut HYMY Oy | Miten hammasproteeseja tulisi säilyttää?
Varaa aikasi kotikäynnille 040 1718861. Suun terveyspalvelut HYMY Oy:n suuhygienistit tekevät koti- ja laitoskäyntejä. Tarvittaessa konsultoimme yhteistyöhammaslääkäri ja hammasteknikkoa.
hammaslääkäri, hammaslääkärit, hammaslääkäreitä, hammas, hampaat, suu, suun hyvinvointi, hyvinvointi, terveys, terveyspalvelut, hammashoito, suuhygienisti, hammashoitaja, vanhus, proteesit, karies, reikiintyminen, sylki, hammaskivi, puhdistus, kotikäynti, laitoskäynti, hoivakoti, fluoraus, ennaltaehkäisevä, yleisterveys, hoitotasapaino, suuhygienia, tarkastus, hampaiden tarkistus kotona, hammashoito kotona, hammashoito asiakkaan luona hoivakodissa
11211
post-template-default,single,single-post,postid-11211,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_470,blog_installed,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
marras 20 2020

Miten hammasproteeseja tulisi säilyttää?

PROTEESIN SÄILYTYS JA KÄYTTÖTAUOT

 

Proteesit otetaan pois suusta yön ajaksi ja ne puhdistetaan huolellisesti ennen kuin ne laitetaan säilytysrasiaan. Aiemmin suositeltiin proteesien säilyttämistä kuivana pienessä rasiassa. Näin voidaan toimia edelleenkin. Puhtaat proteesit voidaan säilyttää myös kosteassa, sillä proteesi voi kuivassa muuttaa hieman muotoaan ja sen pinta tulla huokoiseksi.

 

Kun proteesit otetaan yöksi pois suusta, saadaan suun limakalvoille lepotauko. Proteesit voidaan ottaa pois suusta muutamaksi tunniksi myös päivällä, jotta sylki pääsee huuhtelemaan ja voitelemaan proteesin alla olevaa limakalvoa. Mikäli suun limakalvot ovat terveet, proteesit sopivat ja ehjät eikä hankaavia kohtia ole, voidaan ne pitää suussa myös yön ajan.

 

Jos suulaessa on lievää punoitusta, voidaan proteesihygieniaa tehostaa siten, että laitetaan proteesit suolaveteen yön ajaksi. Suolavesi valmistetaan siten, että liuotetaan 1 ruokalusikallinen suolaa juomalasilliseen vettä. Liuos valmistetaan päiväksi kerrallaan. Proteesihygieniaa voidaan tehostaa tällä tavoin kahden viikon ajan. Tällä pyritään limakalvon punoituksen parantamiseen.

 

Suun terveydenhuollon ammattilainen tarkistaa aina punoituksen ja proteesin kunnon. Mikäli punoitus on parantunut kahden viikon kuluttua, ei tarvitse ottaa sieninäytettä. Punoituksen jatkuessa pidempään otetaan yhteyttä suun terveydenhoitoon tarvittavan hoidon saamiseksi.

 

Yksilölliset ohjeet proteesin huoltamiseen, säilytykseen ja käyttötaukoihin saa suun terveydenhuollon ammattilaisilta.

 

(https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=trv00030#s1)

Kuva: Pixabay

Share Post
Tags: