Mokkapalat
Martin koulun mokkapalat, resepti on tullut jalkapalloäidiltä ja itse olen sitä käyttänyt jalliskioskissa, futsal-
kioskissa, luokkaretki-kioskissa, judokioskissa, Marttakioskissa ja toden näköisesti tulen käyttämään vielä
monessa kioskissa kotijuhlien lisäksi.
Sillä juhlaa on se hetki, kun keittiössä leviää herkullinen mokkapalan tuoksu ja lapset odottavat, että kuka tänään pääsee maistamaan kuorrutuksen onnistumista…
6 munaa
4dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
5 rkl tummaa kaakaojuhetta
5 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
3 dl maito
2,5dl rypsiöljyä
munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi ( minuutti / muna eli 6 minuuttia). Lisää taikinaan maito ja
öljy, sekoita. Keskenään yhdistetyt kuiva-aineet lisätään mukaan varovasti sekoittaen, kuitenkin niin, että
aineet sekoittuvat hyvin keskenään.
Taikina laitetaan uunipellille ( korkealaitaiselle) ja paistetaan 175-asteessa. Uunista riippuen aikaa menee
20-30min. Paistunut mokkapala saa jäähtyä hetken ennen kuorrutuksen tekoa.
Kuorrutus
4 dl tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta
4 rkl vahvaa kahvia
50 g voita
sulata voi, lisää tomusokeri ja kaakaojauhe. Kahvinmäärää vähentämällä / lisäämällä voit vaikuttaa
kuorrutuksen notkeuteen. Sitten vaan kuorrute mokkapaloille ja strösselit päälle. Joku taika mokkapaloissa
on, sillä ihan aina ne ovat loppuneet kesken..
Aikaa mokkapalojenvalmistukseen menee noin 40 min ( tämäkin on testattu kun koulun kioskin
mokkapalat loppuivat kesken ja kiirehdin leipomaan uusia ). Mokkapalojen paistuessa voinee olla hetki ns.
äidin omaa aikaa lukemisen tai muun rentouttavan asian parissa. Piltit eivät häiritse äiti-huudoilla kun
tietävät saavansa herkullisia mokkapaloja. Kioskiin leipoessa olen tehnyt ensimmäisen erän perheen
herkutteluun. Mokkapalat palkitsevat hyvästä suorituksesta, lohduttavat pettynyttä, luovat uskoa
parempaan tulevaisuuteen ja kokoaa makeannälkäiset saman pöydän äärelle. Rakkaus mokkapaloihin
lienee myös parasta kotouttamista muualta tulleille. Tavataan mokkapalojen merkeissä!
Terhi Kaartinen