Ota yhteyttä

Varaa aikasi kotikäynnille Puhelin: 040 171 8861 info@hymyoy.fi Y-tunnus: 2518586-5

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

Suun terveyspalvelut HYMY Oy | Muista soittaa mummolle – helle voi olla vaikka ihana tekosyy!
Varaa aikasi kotikäynnille 040 1718861. Suun terveyspalvelut HYMY Oy:n suuhygienistit tekevät koti- ja laitoskäyntejä. Tarvittaessa konsultoimme yhteistyöhammaslääkäri ja hammasteknikkoa.
hammaslääkäri, hammaslääkärit, hammaslääkäreitä, hammas, hampaat, suu, suun hyvinvointi, hyvinvointi, terveys, terveyspalvelut, hammashoito, suuhygienisti, hammashoitaja, vanhus, proteesit, karies, reikiintyminen, sylki, hammaskivi, puhdistus, kotikäynti, laitoskäynti, hoivakoti, fluoraus, ennaltaehkäisevä, yleisterveys, hoitotasapaino, suuhygienia, tarkastus, hampaiden tarkistus kotona, hammashoito kotona, hammashoito asiakkaan luona hoivakodissa
10987
post-template-default,single,single-post,postid-10987,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_470,blog_installed,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
elo 01 2018

Muista soittaa mummolle – helle voi olla vaikka ihana tekosyy!

Suomi on saanut kylpeä helteessä lähes koko kesän. Onhan tämä äärettömän ihanaa ja tuntuu suorastaan syylliselle valittaa kuumuudesta, sillä saahan Suomi kokea kylmyyttä niin valtavan pitkään talvella.

 

Omaa harmonista nauttimista helteistä varjostaa huoli vanhuksien terveydestä, sillä kuumassa ympäristössä kehon lämpökuorma kasvaa. Vaikkakin keho ääreisverenkierron ja hikoilun voimalla pyrkii säilyttämään normaalin lämpötilan voi pitkällinen kuumuus tehdä lämpöuupumusta. Ikääntyneillä on usein pitkäaikaissairauksia, joiden oireita lämpökuormitus pahentaa. Lisäksi sairaudet ja niiden hoitamiseen käytetyt lääkkeet voivat heikentää lämmönsäätelyä tai alentaa fyysistä tai henkistä kykyä suojautua kuumuudelta.

 

Monet pitkäaikaissairaudet, vakavat akuutit sairaudet tai niihin liittyvät lääkitykset lisäävät kuumuudesta aiheutuvaa terveysriskiä. Näihin lukeutuvat esimerkiksi:

  • sydän- ja verisuonisairaudet
  • krooniset hengityselinsairaudet
  • diabetes
  • munuaissairaudet
  • mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöt, kuten dementia, depressio ja päihderiippuvuudet
  • hermoston sairaudet, kuten Alzheimerin tauti ja Parkinsonin tauti.

 

Kuin merkkinä jostain ylempää sain eilen lähikaupan jäätelöaltaasta Kingis jäätelön. Nautittuani sen hyvillä haluilla – olenhan perso jäätelölle 😉- havahduin pysäyttävästi. Tikussani luki; ”MUISTA SOITTAA MUMMOLLESI, SE TYKKÄÄ.” Jäätelöäkin enemmän mieltäni lämmitti ja sykähdytti tämä pieni puun palanen. Otinkin puhelimen käteen ja soitin oitis ihanalle äidilleni. Ystävät hyvät pidetään huolta omista ikääntyvistä läheisistä ja jos ei muuta niin muistetaan säännöllisesti soittaa ja kysyä millainen vointi tällaisilla helteillä itse kullakin on.

 

 

Nautitaan siis loppu kesästä,

mutta muistetaan myös suojautua

ja juoda riittävästi nestettä.

Aurinkoisin terveisin,

Hanna Hytönen

Share Post