Ota yhteyttä

Varaa aikasi kotikäynnille Puhelin: 040 171 8861 info@hymyoy.fi Y-tunnus: 2518586-5

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

Suun terveyspalvelut HYMY Oy | Näin peset hampaat oikein!
Varaa aikasi kotikäynnille 040 1718861. Suun terveyspalvelut HYMY Oy:n suuhygienistit tekevät koti- ja laitoskäyntejä. Tarvittaessa konsultoimme yhteistyöhammaslääkäri ja hammasteknikkoa.
hammaslääkäri, hammaslääkärit, hammaslääkäreitä, hammas, hampaat, suu, suun hyvinvointi, hyvinvointi, terveys, terveyspalvelut, hammashoito, suuhygienisti, hammashoitaja, vanhus, proteesit, karies, reikiintyminen, sylki, hammaskivi, puhdistus, kotikäynti, laitoskäynti, hoivakoti, fluoraus, ennaltaehkäisevä, yleisterveys, hoitotasapaino, suuhygienia, tarkastus, hampaiden tarkistus kotona, hammashoito kotona, hammashoito asiakkaan luona hoivakodissa
11185
post-template-default,single,single-post,postid-11185,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_470,blog_installed,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
huhti 24 2020

Näin peset hampaat oikein!

HAMPAIDEN HARJAUS

Tärkein muistisääntö heti alkuun: Harjaa hampaat vähintään kaksi kertaa päivässä kaksi minuuttia. Käytä pehmeää harjaa ja fluorihammastahnaa (1 500 ppm). Mitä pienempi harjaosa, sen tarkemmin saat puhdistettua myös takahampaat.

 

Näin harjaat hampaat oikein:

  1. Ota hammasharjasta kiinni kevyesti.
  2. Aloita hampaiden harjaus takahampaista.
  3. Käy järjestelmällisesti läpi hampaiden kaikki pinnat: sisäpinnat, ulkopinnat ja purupinnat. Järjestyksellä ei ole väliä.
  4. Liikuta harjaa sivusuunnassa nykyttäen edestakaisin.
  5. Harjaa kevyesti, niin et vahingoita ikeniä etkä hampaita.
  6. Muista, että hammasharjan pitää osua myös ienrajaan. Sen on tärkein puhdistettava kohta!

 

Hampaiden puhdistaminen on tärkeää, sillä puhdistaminen poistaa bakteeriplakin hampaiden pinnoilta, hammasväleistä ja ienrajoista. Näin ollen se estää hampaiden reikiintymistä ja ientulehdusta. Erityisen tärkeää on kiinnittää huomiota huolelliseen hampaiden puhdistukseen, jos käytät hammasproteeseja tai suussasi on oikomislaitteita.

 

(Hammaslääkäriliitto. https://ilovesuu.fi/omahoito/hampaiden-harjaus/)

 

Kuva: Pixabay

Share Post