Ota yhteyttä

Varaa aikasi kotikäynnille Puhelin: 040 171 8861 info@hymyoy.fi Y-tunnus: 2518586-5

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

Suun terveyspalvelut HYMY Oy | Huhtikuun hetket
Varaa aikasi kotikäynnille 040 1718861. Suun terveyspalvelut HYMY Oy:n suuhygienistit tekevät koti- ja laitoskäyntejä. Tarvittaessa konsultoimme yhteistyöhammaslääkäri ja hammasteknikkoa.
hammaslääkäri, hammaslääkärit, hammaslääkäreitä, hammas, hampaat, suu, suun hyvinvointi, hyvinvointi, terveys, terveyspalvelut, hammashoito, suuhygienisti, hammashoitaja, vanhus, proteesit, karies, reikiintyminen, sylki, hammaskivi, puhdistus, kotikäynti, laitoskäynti, hoivakoti, fluoraus, ennaltaehkäisevä, yleisterveys, hoitotasapaino, suuhygienia, tarkastus, hampaiden tarkistus kotona, hammashoito kotona, hammashoito asiakkaan luona hoivakodissa
10688
post-template-default,single,single-post,postid-10688,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_470,blog_installed,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
huhti 15 2016

Huhtikuun hetket

Sote tulee alkaen suun terveydenhuollon uudistamisesta. Tämä lisää asiakkaan valinnan vapautta hoitopaikan suhteen. Sote tuo pitkällä aikavälillä huomattavia säästöjä ja vähentää kuntien epätasa-arvoa. Tässäpä lyhykäisyydessään  se, mitä minä olen sotesta ymmärtänyt.

Meidän yksityisten palvelutuottajien näkökulmasta sote vaikuttaa hyvältä, myös minun keittiöpolitiikon silmin ratkaisu vaikuttaa hyvältä. Itsekin haluan saada hyvää hoitoa kulloisenkin elämäntilanteeni mukaan.

Mielestäni hyvin moni ikäihminen voi käydä entiseen tapaan tutussa hammashoitolassa yhdessä hoitohenkilökunnan kanssa sovituin välein. Käynti voi hyvinkin olla virkistävä ja odotettu. Kaikki ikäihmiset eivät voi näin toimia, liikkuminen ei tuo virkistystä tai ei onnistu lainkaan. Lähteminen saattaa tuoda jo ajatuksen tasolla stressiä, voi myös olla niin ettei käynnit yksin onnistu ja omaa saattajaa ei ole.

Kotiin tuotu suun ja hampaidenhoito on asiakkaan näkökulmasta leppoisaa ja helppoa. Lähtemisen vaiva, jännitys ja ongelmat poistuvat. Muistisairaan henkilön vieraaseen paikkaan orientoitumisen vaikeus estää kotoa poistumisen ja jäädään kotiin tuttuun ympäristöön. Suuhygienistit ja hammaslääkäri, jotka tulevat kotiin suorittamaan hampaidenhoitoa tekevät työn välillä epäergonomissa asennoissa, mutta vankka ammattitaito ja hyvä lihaskunto auttavat selviytymään toimenpiteistä.

Sote-ratkaisun myötä asiakkaan valinnan vapaus lisääntyy ja näin ollen asiakas voi valita itselleen parhaan mahdollisen hoitopaikan ja saada siihen yhteiskunnan tarjoamaa rahallista kompensaatiota. Kotiin saatu palvelu on myös sitten yksi hyvä vaihtoehto!

 

Teija-Leena Kokkonen

Share Post